
A banda de repartir estrelles als millors restaurants del món a la gala anual, Michelin no s’atura i cada mes recomana establiments nous a la guia. Aquest setembre ha sumat 25 restaurants de tot l’estat i dos són barcelonins: el Maymanta d’Omar Malpartida (plaça de Pius XII, 4) i L’Antiquari Gastronòmic de Yordi Martínez i Lara Cerlini (Neptú, 4).
Sabors i textures de la cuina peruana
Situat a la planta 19 de l’Hotel Grand Hyatt Barcelona i amb unes vistes espectaculars de la ciutat, el restaurant Maymanta proposa un viatge gastronòmic a través dels sabors i les textures de la cuina peruana.
Omar Malpartida, el xef de Maimanta, ha creat un concepte únic que combina la tradició amb la innovació. Un dels plats destacats és la clàssica Causa Limeña, un plat fred fet a partir de patata peruana, reinventat per Malpartida. La carta inclou cevicherías, picantería i guisats amazònics, sempre amb la influència mediterrània com a gran aliada gastronòmica.
Un viatge sensorial a través de 15 plats
Yordi Martínez Ruiz, xef, i Lara Cerlini, maître i sommelier, estan al capdavant de L’Antiquari Gastronòmic una proposta de menú degustació que reinventa les receptes tradicionals de les àvies. Amb una segona vida a Gràcia, després de ser veïns de la plaça del Rei, han obert una sala íntima per a 14 comensals i 15 plats, en què proposen un viatge sensorial on conviuen la tradició, els records i la modernitat.
El restaurant ha celebrat a les xarxes la recomanació a la Guia Michelin destacant que aquesta menció és el resultat “de la feina del nostre petit gran equip que fa possible que aquest somni merescut cobri vida cada dia“.
A la guia destaquen les postres del menú degustació. És tracta d’un plat al voltant de l’oli d’oliva amb una crema pastissera d’oli, un gelat d’oli, una llaminadura d’oli i un pa de pessic d’oli. Des de L’Antiquari el descriuen com una proposta que “desafia allò previsible”.
Foto: Instagram L’Antiquari Gastronòmic
El restaurant gracienc va ser votat pels usuaris de The Fork, la central de reserves en què participa Michelin com el favorit d’Espanya del 2024.