I és que la pizza típica napolitana no és qualsevol cosa. Precisament aquesta setmana, la Unesco la declarava Patrimoni Immaterial de la Humanitat, posant especial èmfasi en la tècnica utilitzada pels “pizzaiuoli”, nom amb què es coneix els cuiners especialitzats en pizza de Nàpols. Aquesta tècnica és la que ha donat a conèixer mundialment la Pizzeria Da Michele, que fins i tot ha arribat a sortir alguna pel·lícula de Hollywood com la protagonitzada per Julia Roberts, ‘Menja, resa, estima’.

Ara, la intenció dels propietaris és expandir la seva fama fora del seu país. I la ciutat escollida per obrir per primera vegada una de les seves pizzeries a l’estat espanyol ha estat Barcelona. El seu objectiu és transportar fins a Barcelona l’essència napolitana en un local amb una capacitat per a 100 persones. Per això han decidit mantenir la mateixa carta que fan a Nàpols, així com els mateixos productes que els portaran expressament des d’allà.

El menú constarà de cinc classes de pizza: Marinara, Margherita, Napoletana, Calzone i Pizza Fritta. I es completarà amb diversos plats de tradició italiana. Aquells que la vulgueu tastar heu de saber que tal com fan a Nàpols, el restaurant no accepta reserves prèvies, però tots aquells que vulguin i no tinguin lloc al local podran comprar la pizza per emportar-se-la.