Carla Soldevilla va estudiar al Basque Culinary Center, la prestigiosa escola d’estudis gastronòmics de Sant Sebastià. Això la va portar a treballar a restaurants amb estrella Michelin. Allà va comprovar que “treballar en una cuina és duríssim“. Les jornades inacabables i l’estrès que provoca una exigència tan elevada van fer que busqués, com tants altres, un nou camí.
Així va néixer @chefenials, un projecte gastronòmic, principalment de cuina tradicional, que ha acumulat centenars de milers de seguidors que l’han dut a publicar el seu primer llibre de receptes, Cocina como una abuela. La Carla ha passat pel betevé directe, en què ha avisat que “és el moment que tothom a casa sàpiga gestionar una cuina“.
Cuina tradicional a les xarxes i problemes per trobar-ne al carrer
La cuinera terrassenca té més de 300.000 seguidors a Instagram i TikTok, en què va començar a penjar les seves receptes en vídeo durant el confinament. Reconeix, però, que els seguidors van començar a enfilar-se en el moment que es va especialitzar en receptes de cuina tradicional, tant les més típiques com d’altres de més desconegudes. Aquestes receptes, lamenta, cada vegada es veuen menys als restaurants barcelonins: “El bar on fer un fricandó de menú em costa molt trobar-lo”.