A casa únicament hi dormim, hi gaudim d’alguns moments de descans, i, si la feina ens ho permet, hi fem algun dels àpats diaris. En aquest sentit, és més aviat una zona de pas. El confinament, però, ens ha posat a prova, i ens hi ha tancat més hores de les que estem acostumats.

Les llars estan preparades per acollir-nos tantes hores?

Les jornades de teletreball, per exemple, han subratllat que les llars convencionals no estan preparades per assumir tota la feina que normalment fem fora de casa. Teresa Casas, la degana del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya explica que “hi ha famílies que han hagut d’habilitar espais per treballar, fins i tot, amb una taula al dormitori, i ben lluny dels menjadors, ja que sovint estaven ocupats i amb la tele encesa.” La tendència dels últims anys, il·lustra la dissenyadora, havia estat la creació d’espais molts oberts: “La gent es tancava els balcons per guanyar metres al menjador”, explica. Però les tendències canvien, i durant el confinament, “un balcó obert, o bé una habitació tancada per treballar”, han estat peces clau per fer més amè el confinament.

Redecorar la casa, medicina emocional

Redistribuir la llar ha estat una bona cura contra l’avorriment. “Canviar les estovalles, o redecorar algunes zones de la casa” són petits gestos que poden ajudar-nos a mantenir-nos emocionalment, explica Casas. De fet, conclou que “la llar ens acull cada dia i, per tant, nosaltres hem de fer el mateix: l’hem de tenir ben acollida”.

El sofà i el matalàs, on hi hem passat més hores

Tot i que ens hi hem intentat resistir fent activitats a casa, el sofà i el llit són els dos espais on hem passat més hores durant el confinament. “És per aquest motiu, que seran els mobles més renovats en moltes de les llars“. La interiorista afirma que passar tantes hores en repòs pot “haver deformat els matalassos o els sofàs” o fins i tot, ens pot haver obert els ulls a nous canvis, “com un sofà amb reposacaps o que permeti estirar les cames”.

Estris de cuina o redecorar terrasses, també molt sol·licitats

A la botiga de mobles Hàbitat Barcelona ja han notat que molts barcelonins s’apropaven amb ganes de redecorar les seves llars. Alguns dels productes estrella, més enllà dels sofàs i les butaques, han estat els estris de cuina i també les objectes per decorar terrasses i balcons. El gerent, de fet, explica que “durant aquest confinament la gent ha cuinat molt per combatre l’avorriment, i que, els que han pogut, han aprofitar per posar més bonica la terrassa de casa”, un fet, que s’ha vist reflectit en l’afluència de gent a la botiga.

El moment d’innovar

També a la botiga La Maison Barcelona han notat un interès per la decoració per parts de molts clients. Tal i com explica la propietària, han “rebut molts missatges a través de trucada o missatges de molts clients que tenien dubtes sobre com redecorar les seves llars“. A la Maison ofereixen productes per a la llar 100 % natural, i alguns barcelonins han aprofitat l’ocasió per provar-los dins les seves llars.