
La bomba, la tapa més emblemàtica de la Barceloneta, torna a ser la protagonista de la cinquena edició de la ruta gastronòmica engegada ara fa cinc anys per l’Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta (ACIB). Aquesta ruta va néixer, segons fonts de l’entitat, per potenciar el valor gastronòmic i tradicional del barri mariner i alhora fer d’altaveu que a la Barceloneta hi ha creació i tradició culinàries. Fins al 31 d’octubre diferents establiments ofereixen 15 versions de la tapa de la bomba.
Bombes dolces, salades i gelades
Els establiments que participen enguany en aquesta ruta gastronòmica ho fan amb diferents versions de la tapa tradicional. Qui s’imagini que només la trobaran en bars o restaurants del barri s’equivoquen, ja que també s’hi han sumat altres establiments com ara forns o gelateries.
Bombes per a tots els gustos
Així, a més de les variants de la tapa clàssica, també hi ha el format dolç i també el fresc. Però també trobaran versions de la tapa que representen la fusió de cultures amb la combinació d’ingredients autòctons i d’altres països.
Jurat professional
Per primera vegada en les cinc edicions d’aquesta ruta gastronòmica, un jurat professional format pel xef Marc Ribas, l’editora de la revista Cuina, Judith Càlix, i l’expert gastronòmic Miquel Moreno visitarà tots els establiments el divendres 17 d’octubre, de 12 a 15 h, per degustar i valorar totes les bombes participants. Escolliran les millors bombes en diferents categories: la bomba més atrevida (la que sorprèn més en sabor, potència o creativitat) i la bomba més presumida (la que entra pels ulls, la més fotogènica). A més, es lliurarà un premi honorífic a La Cova Fumada, creadors de la popular bomba de la Barceloneta.