Del 13 al 23 de març se celebra a 16 hotels del centre de Barcelona la 8a edició del Passeig de Gourmets. El que va començar sent una ruta de platets ha evolucionat i crescut i ara ja permet tastar entrepans d’autor, postres i menús degustació a un preu més assequible del que tenen els hotels del passeig de Gràcia la resta de l’any. Els establiments participants reconeixen que quan s’apropa la cita “hi ha pressió per crear un plat més atractiu i diferent”.
Al Mandarin Oriental Barcelona, el xef Marc de Martín aquest any presenta platet (croqueta de gambeta vermella amb maionesa cítrica de xili) i una proposta de pastisseria creativa (versió en postres de cullera de la pinya colada sense alcohol): “Hi ha una competència sana entre els hotels i els restaurants per intentar superar-se i treure coses noves i diferents que agradin al públic”.
“Ens apropa al client local”
De Martín valora molt positivament que s’organitzin activitats com aquesta perquè “ens acosten al client local, un client que estimem i que de vegades sent que hi ha una barrera i no entra als hotels”. En la mateixa línia el xef del Majestic Hotel, Ramon Ivernon, també creu que ajuda al fet “que els ciutadans perdin la por a entrar a l’hotel i coneguin la nostra proposta”. El Majestic participa en totes les categories: l’entrepà és una kefta de xai Xisqueta i hummus de mongeta del ganxet; el platet és un ravioli de carabassa amb formatge Borredà i en l’apartat de postres presenten un pastís de tiramisú.

“Ens ajuda a saber quins plats agraden i quins no”
Quan els plats que es presenten al Passeig de Gourmets agraden molt al públic s’acaben quedant a la carta dels restaurants. “És una manera de posar a prova la nostra proposta, ens ajuda molt a saber què agrada i què no”, explica Pedro Salillas, xef executiu del Claris Hotel. En aquesta edició, Salillas i la xef Tiziana Alimonti, presenten l’entrepà Po Boy de gamba mediterrània al restaurant de la terrassa.
I a l’Os-kuro, a la planta baixa del mateix hotel, les opcions gastronòmiques són un assortiment de gyozas i unes postres “en què hem volgut incorporar ingredients que van arribar a casa nostra a través de la ruta de la seda com ara el gingebre, la canyella, el sèsam negre o el iuzu”. “Notem molt l’increment de públic local durant aquests dies, venen amb el mapa i se sorprenen de la qualitat de la nostra cuina. En el moment en què s’anuncia el Passeig de Gourmets ja comencem a tenir reserves”, explica una de les responsables de comunicació de l’hotel.

Un altre dels establiments participants és el restaurant Solomillo, de l’Alexandra Barcelona Hotel. Aquest any proposen un tataki de filet amb salsa ponzu i coriandre, i en l’apartat d’entrepans d’autor presenten una hamburguesa de rubia gallega amb foie, tomàquet deshidratat i ruca. “Cada any ens motiva i hi ha pressió de l’equip per crear plats diferents i que agradin. Fins ara hem optat més pels guisats i aquest any provem l’opció de carn crua”, diu Manel Castelló, cap de sala del restaurant.
Tot els entrepans participants tenen un preu d’entre 14 i 20 €, els platets valen tots 10 € i les postres creatives es poden degustar per 8 €. Com a novetat d’aquest any hi ha la fórmula del vespreig, amb un entrepà, un platet, patates xips, olives i dues begudes a un preu tancat de 45 €. D’altra banda hi ha els menús gurmet a un preu que oscil·la entre els 55 i els 70 €.

