colònies estiu 2022 generalitat catalunya

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) obre les inscripcions virtuals per reservar alguna de les 4.123 places per a les colònies d’estiu del 2022 de la Generalitat de Catalunya, amb motiu de les vacances. La reserva directa s’ha de tramitar en línia amb a través del web de la Generalitat. S’adrecen a infants i adolescents d’entre cinc i 16 anys i ofereixen estades de fins a 10 dies en 14 albergs de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat).

Enguany, la campanya s’amplia amb 1.500 places més. Les famílies poden escollir entre un ampli catàleg d’activitats musicals, d’idiomes, esportives, culturals i científiques.

Beques de les colònies d’estiu 2022

En el marc de les colònies d’estiu del 2022 de la Generalitat de Catalunya, l’executiu destinarà 550.000 euros aquest 2022 per a les beques destinades a infants i adolescents de famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social que es podran demanar a partir del 2 de maig. Les famílies nombroses, monoparentals i acollidores tindran un descompte en el preu del 10 % .

Per garantir la participació d’infants amb alguna discapacitat, el sistema destina monitors en exclusiva per als menors amb dependència o discapacitat reconeguda.

Art, ciència i esport per a les colònies d’estiu a Catalunya

Entre les novetats de les colònies d’estiu del 2022 d’enguany destaquen:

  • estades d’art i creativitat a l’alberg de Planoles, en les quals s’ensenyarà a expressar les emocions a través del dibuix, la pintura o l’escultura
  • colònies de fotografia i imatge a Móra la Nova, on aprendran a editar fotos i vídeos
  • estades de ciència i enginy a Cabrera de Mar, on es faran experiments, robòtica i programació
  • estades de natura a Canyamars, en les quals es coneixerà la geologia, la fauna i la flora de l’entorn
  • estades poliesportives, on es provaran esports convencionals -com l’hoquei i el judo- però també esports minoritaris d’arreu del món i per a persones amb discapacitat