La primera trobada d’escúters de la Festa Major d’Horta d’enguany va permetre als aficionats a aquest tipus de motocicleta conèixer-se i intercanviar opinions. Bona part dels participants van descobrir Josep Maria Gellida, un col·leccionista de 13 motos del model Lambretta i dels més emblemàtics de les grans marques històriques com Bultaco, Ossa o Ducati. Gellida les ha anat adquirint amb els anys i no només les col·lecciona sinó que també les restaura i en fa el manteniment.

Col·leccionista però també restaurador

Gellida va comprar la primera moto, una Lambretta, l’any 1967. En aquell moment no s’imaginava que anys després acabaria esdevenint un col·leccionista de motos amb una col·lecció d’aquest model més que destacable. El 84 en va comprar la segona mig per casualitat, quan un company de feina li’n va donar una que tenia en mal estat i la va restaurar i pintar. Després ha fet la mateixa operació, o una de semblant, amb fins a 13 motos.

Una part important del procés de col·leccionar motos és la restauració. Aquest veí d’Horta assegura que les desmunta peça a peça i que, juntament amb un amic pintor, les pinten intentant imitar al màxim l’original. També és important el manteniment i, sobretot, fer-les rodar de tant en tant. Aquesta és la part que menys costa fer a en Josep Maria, que, explica, sempre ha treballat en el món de l’automoció i ha tingut passió per les motos des de petit.

13 motos antigues en bon estat

La Lambretta més antiga és de l’any 1963, una 175 que va ser el primer escúter amb fre de disc. Dels escúters va passar als models més emblemàtics de les grans marques de la indústria motociclista, com l’Ossa Sport o la Bultaco Metralla. Ara, explica, només ampliarà la col·lecció si li sorgeix la possibilitat d’adquirir-ne alguna d’específica que realment li valgui la pena.