Escolta aquesta notícia

És una institució al barri de Sants i està d’aniversari. El Celler de Gelida celebra 130 anys d’història al número 65 del carrer de Vallespir i aquest dimarts, 3 de juny, es farà un acte institucional a la seu del districte de Sants-Montjuïc per commemorar-ho. Un negoci que ha regat amb vins, caves i licors moltes festes i esdeveniments familiars, també de la reialesa, i que pot presumir d’haver col·laborat estretament amb alguns dels millors restaurants del món com El Bulli o El Celler de Can Roca.

Les regnes del celler són ara en mans del Ferran i la Meritxell Falgueras, cinquena generació de la nissaga familiar. Però qui li va donar les ales que l’han fet créixer i situar-se com a referent per a tothom qui entén i estima el vi és el Toni Falgueras. Ell va ser el visionari que va transformar la bodega de vins a doll en una botiga amb prop de 4.500 referències. Parlar amb el Toni és parlar amb una enciclopèdia en què reposa la informació acumulada en tots aquests anys d’ofici. Anys en què ha contribuït a reivindicar el vi i els licors catalans “quan érem quatre comptats els que hi crèiem”. Anys en què ho ha tastat pràcticament tot voltant pel món: “Cada vegada que entro a un lloc i veig una ampolla que desconec demano que me’n serveixin una copa”.

Al setembre volen fer jornades de portes obertes al celler

Un coneixement que no dubta a compartir amb qualsevol client que creui la porta del celler: “Més que fer diners a nosaltres els que ens agrada és tenir una relació propera i de confiança, gairebé d’amistat”, ha explicat en una entrevista al betevé directe. “Molts clients, per circumstàncies de la vida, estan temps sense venir, però quan tenen un compromís important i volen quedar bé ens venen a preguntar”. Uns clients que “amb el boca-orella ens han fet la millor publicitat”.

Conscient que el ritme del dia a dia sovint dificulta aquest tracte proper, Falgueras s’ha compromès a organitzar durant l’últim trimestre del 2025 “jornades de portes obertes perquè els clients visitin amb calma el celler, la bodega subterrània i l’aula on fem els cursos i tasts”. No serà estrany trobar-hi el Toni perquè, tot i que està jubilat no amaga que aquest tracte directe amb els clients el té atrapat. I pel que fa a les recomanacions podem estar tranquils perquè “les coses que no ens agraden no les sabem vendre. La nostra màxima és poc i bo!”.