Trobar una habitació d’hotel lliure amb vistes als carrers de Pelai i via Laietana el 5 de gener és pràcticament impossible. Gairebé totes estan reservades, algunes des de ja fa un any. Moltes famílies escullen aquesta opció per passar la tarda de Reis i poder veure la cavalcada des d’un lloc privilegiat i de forma còmode. Segons els responsables de l’hotel Lleó, situat al carrer de Pelai, hi ha famílies que fa més de 20 anys que reserven habitació. Pablo Siur, sotsdirector de l’establiment explica que “és una tradició que ha anat passant de pares a fills”. Aquí ja no tenen cap habitació lliure per al 5 de gener. Pel que fa als preus, oscil·len entre els 135 i els  150 euros. La majoria dels clients, no dormen a l’habitació i marxen un cop s’acaba la cavalcada.

Un cas similiar és el de l’hotel Catalonia Ramblas, situat al mateix carrer. Aquí, fins i tot tenen llista d’espera. El sotsdirector de l’establiment, Adrià Garcia, explica que veient com ha augmentat la demanda aquests darrers anys, el dia 5 de gener a la tarda, organitzen un berenar amb xocolata calenta per als clients, que se serveix al bar de l’hotel.

Però no només tenen demanda els hotels del carrer de Pelai. A la via Laietana, molts dels establiments també han penjat el cartell de complet per al 5 de gener. Alguns dels responsables dels establiments expliquen que cada vegada és més habitual que les habitacions les lloguin també grups d’amics, que ja fa anys que mantenen aquesta tradició.