
El maig és el mes de les festes de primavera. I una de les que cal tenir present a l’agenda és la que hi haurà el 25 de maig a Can Calopa. És una festa gastronòmica i sota el títol de Collserola Floreix és l’excusa per celebrar l’estació de les flors amb productors locals de la serra i la presentació del primer còctel de baixa graduació creat per la cooperativa L’Olivera.
El còctel es diu Collserola Spring i vol sumar-se a la tendència de les begudes de baixa graduació. “Volíem crear un còctel que fos un homenatge a Collserola i a l’agricultura periurbana, i que alhora seguís les tendències de consum de begudes de baixa graduació” explica la sommelier de Can Calopa, Mar Adan. La beguda combina el vermut Flors de Collserola del projecte Rabassaires, suc de taronja, most de xarel·lo de la Finca Parera i l’escumós L’Olivera Reserva.
“Al nas és amarg gràcies a la taronja i el vermut; tanmateix, en boca és cremós, dolç i afruitat. Aquesta combinació fa que sigui un còctel suau i refrescant, ideal per a l’estiu”, destaca l’elaborador i amic de L’Olivera Iñigo Haughey.
Esmorzar amb productes de Collserola
La presentació del còctel es farà en el marc d’una festa que començarà a les 10 h amb un esmorzar de proximitat elaborat amb productes de l’associació de Collserola. Inclourà hortalisses de les cooperatives La Rural de Collserola i de L’Ortiga, formatge i trufes de Les Escales i mel i mató de Melvida, entre molts altres productes. “El projecte de L’Olivera i, especialment, Can Calopa, sempre ha mantingut un compromís amb les comunitats locals i el medi ambient”, destaca el director de Can Calopa, Lluc Pejó.
Després de l’esmorzar es farà una passejada per l’entorn natural de Can Calopa, i el personal educatiu de l’aula ambiental explicarà la fauna i la flora de Collserola. L’acte conclourà amb la presentació del còctel Collserola Spring, mitjançant una elaboració en viu.
