12 anys d’història i 17 edicions consoliden el Born Street Food com una de les fires gastronòmiques imprescindibles per assaborir què es cuina als restaurants, bars i botigues gurmet del Born. Aquest dissabte al migdia, coincidint amb l’hora de dinar, hi havia molt ambient a Pla de Palau per tastar les propostes participants.
En aquesta edició hi ha 15 restaurants i botigues gurmet. No hi falten la paella de peix clàssica del 7 Portes, l’arròs brut del restaurant Cadaqués, el cacio e pepe (formatge i pebre) amb tòfona negra de Bronzo, el taco de cochinita pibil amb salsa xnipec d’Oaxaca Cuina Mexicana i el tradicional espeto de peix blau de la Barceloneta de la Confraria de Pescadors de Barcelona.
Però enguany també hi ha novetats com ara la participació de dues parades del Mercat de Santa Caterina: la parada Josep ofereix diverses varietats de croquetes i la parada Rosa i Marina ha presentat bunyols de bacallà. En tots dos casos destaquen la importància que el mercat pugui col·laborar amb la resta del teixit gastronòmic del Born. En la mateixa línia des del restaurant 7 portes indiquen que l’esdeveniment ajuda a “trencar la barrera de pensar que al Born només hi ha propostes de menjar per als turistes”.
Una altra novetat és Paninaro, restaurant que cuina entrepans típics de la Toscana farcits de mortadel·la i burrata. Participen justament per anunciar que en els propers dies obriran un local al Born, al carrer del Rec. L’establiment se suma al que ja tenen al carrer de Sèneca. Totes les elaboracions que es poden degustar fins diumenge es cuinen davant del comensal a peu de plaça. Una preparació en directe que fa que l’experiència sigui més que una simple degustació perquè obre la possibilitat a parlar amb els cuiners.
Les places dels tasts de vins es repartiran per ordre d’arribada
Una altra de les novetats destacades d’aquest any és que Vila Viniteca, a banda dels formatges artesans, també ofereix dos tasts de vi en un format “íntim i exclusiu”. El de dissabte l’han dedicat als vins catalans i el de diumenge proposarà un cara a cara entre les dues denominacions d’origen estatals més icòniques: Ribera versus Ribera de Duero. Cada sessió té una vintena de places disponibles i s’hi accedeix per ordre d’arribada. Una vegada més, l’oferta gastronòmica es completa amb música en directe.
