L’emblemàtic avió del parc d’atraccions del Tibidabo enguany arriba als 90 anys. Es va inaugurar el 23 de setembre de 1928. Després de nou dècades en marxa es tracta de la tercera atracció més antiga del parc en funcionament, després de l’Embruixabruixes i la Talaia.

L’avió s’ha convertit en el símbol del Tibidabo i es calcula que el recorregut que ha fet donant voltes seria l’equivalent a donar 20 voltes al món.

Una rèplica d’un avió del 1927

L’atracció va ser encarregada l’any 1927 per Salvador Andreu, l’artífex del parc i de la urbanització del Tibidabo, per ser una rèplica del primer avió que va volar de Barcelona a Madrid. El van construir els tallers Estrada, situats al barri de Sarrià, que van intentar fer-lo igual que l’original: amb deu seients de pell, moqueta al terra i, fins i tot, un petit lavabo. En aquella època pujar a aquesta atracció era, per a molts, experimentar per primera vegada la sensació de pujar a un avió.

La recuperació de l’aspecte original

Després d’alguns canvis la restauració de l’any passat li va tornar el seu aspecte original, amb la T1 i la senyera a la cua. Va ser la primera vegada que s’havia baixat del seu ancoratge i amb les ales i la cua desmuntada se’n va comprovar el funcionament i es va restaurar per dins i per fora.