Els moments que es van viure durant l’apagada elèctrica han marcat moltes persones de per vida. Hi va haver moments d’angoixa, però també anècdotes i molta solidaritat entre els veïns del Poblenou. La gelatera Irene Iborra no està disposada que aquestes memòries s’esvaeixin i per això ha tingut una pensada: associar aquests records col·lectius a un gust. I d’aquí n’ha sortit l’Apagón.
El gelat és un gest de reconeixement
La gelateria Mamá Heladera ha creat un gelat que ha anomenat Apagón i que ha fet amb la intenció d’agrair la solidaritat dels veïns del Poblenou el dia de l’apagada, que es van acostar a comprar gelats abans que es desfessin. Tot i que finalment no van patir pèrdues materials, sí que van haver d’aturar la producció i no van poder servir sabors com el festuc, l’avellana i la xocolata amb llet, gustos que ara han fusionat per recordar els moments viscuts. És una creació de la neurogelateria, que vol fixar el record col·lectiu a través del sentit del gust.
Els veïns han fet cua per tastar-lo
Si durant l’apagada els veïns es van aplegar al voltant d’un transistor que la gelatera va compartir a la terrassa del local, aquest dijous han tornat a trobar-s’hi amb un objectiu més llaminer i s’han format cues per tastar la nova creació de la Irene.

La gelatera es planteja que l’Apagón es mantingui en la carta de gelats, com a mínim aquest estiu, per a qui vulgui rememorar amb una certa nostàlgia els moments de solidaritat que, malgrat tots els inconvenients, també van aflorar durant l’apagada digital.