Escolta aquesta notícia

Els moments que es van viure durant l’apagada elèctrica han marcat moltes persones de per vida. Hi va haver moments d’angoixa, però també anècdotes i molta solidaritat entre els veïns del Poblenou. La gelatera Irene Iborra no està disposada que aquestes memòries s’esvaeixin i per això ha tingut una pensada: associar aquests records col·lectius a un gust. I d’aquí n’ha sortit l’Apagón.

El gelat és un gest de reconeixement

La gelateria Mamá Heladera ha creat un gelat que ha anomenat Apagón i que ha fet amb la intenció d’agrair la solidaritat dels veïns del Poblenou el dia de l’apagada, que es van acostar a comprar gelats abans que es desfessin. Tot i que finalment no van patir pèrdues materials, sí que van haver d’aturar la producció i no van poder servir sabors com el festuc, l’avellana i la xocolata amb llet, gustos que ara han fusionat per recordar els moments viscuts. És una creació de la neurogelateria, que vol fixar el record col·lectiu a través del sentit del gust.

Els veïns han fet cua per tastar-lo

Si durant l’apagada els veïns es van aplegar al voltant d’un transistor que la gelatera va compartir a la terrassa del local, aquest dijous han tornat a trobar-s’hi amb un objectiu més llaminer i s’han format cues per tastar la nova creació de la Irene.

Curiositat entre els veïns per tastar la combinació de sabors de l’Apagón

La gelatera es planteja que l’Apagón es mantingui en la carta de gelats, com a mínim aquest estiu, per a qui vulgui rememorar amb una certa nostàlgia els moments de solidaritat que, malgrat tots els inconvenients, també van aflorar durant l’apagada digital.