Fotografia d'un plat de sushi del restaurant Fukamura
Escolta aquesta notícia

Els amants de la cuina japonesa estan d’enhorabona. Barcelona dona la benvinguda a tres novetats: la taverna Fukamura reobre ara com a restaurant de sushi Omakase, el restaurant Nomo Eixample presenta nous menús degustació cada nit de dijous, i acaben d’arribar a Barcelona les hamburgueses japoneses de pollastre arrebossat de la mà de Fry House i el xef Ken Umehara, més conegut com El Puto Ken.

Comencem el recorregut al carrer de Còrsega, 479, a la Dreta de l’Eixample. Després d’anys triomfant com a taverna de cuina japonesa i d’haver aconseguit una clientela fidel, el xef Daisuke Fukamura (que també ha treballat a Koy Shunka, Espai Kru i Shibui) considera que ha arribat l’hora de “poder cuinar com realment vull, amb llibertat i amb el millor producte possible”. El resultat és el nou Fukamura, una barra íntima i exclusiva per a set comensals on el client es deixa portar pel saber fer del xef, el que es coneix amb el nom d’omakase.

Maridatge amb sakes seleccionats per l’expert Roger Ortuño

Al centre de la proposta, amb 14 plats, hi ha els niguiris edomae que s’elaboren a l’instant amb peixos del Mediterrani, com el niguiri d’anguila del delta de l’Ebre, el de pagre, els elaborats amb diverses parts de la tonyina, el de vieira i el de calamar, que no pot ser més tendre i gustós.

Talls deliciosos que el xef treballa amb precisió: “No busco sorprendre, busco emocionar des de la senzillesa. Cada plat i ingredient ha de tenir sentit”. I per completar l’experiència es pot acompanyar el menú amb la selecció de sakes escollits per l’expert en gastronomia japonesa Roger Ortuño (@comerjapones). El menú sense maridatge costa 95 €.

Menús degustació cada dijous de juny, juliol i setembre

Una altra de les novetats que animen l’oferta gastronòmica nipona local són els menús degustació que presenta Nomo Eixample (Consell de Cent, 256) per a les nits d’estiu. Cada dijous fins al 25 de setembre el xef executiu del grup, Naoyuki Haginoya, oferirà un recorregut per sabors japonesos reinterpretats amb producte local.

El primer menú té com a eix central la tonyina, amb plats com la gilda de ventresca de tonyina amb salsa de soja, el sashimi de ventresca de tonyina amb pa de coca i salsa d’anxova o el rotllet de parpatana de tonyina amb ostra i herbes japoneses. L’experiència continua amb una selecció de niguiris i com a elaboració principal el xef proposa plats com el temaki de parpatana de tonyina marinat en miso a la brasa i les galtes a la brasa amb múrgoles. El menú té un preu de 60 € sense beguda.

Les hamburgueses japoneses d’El Puto Ken

La tercera novetat són les hamburgueses de pollastre fregit a l’estil japonès de l’artista i xef Ken Umehara i l’empresari Sergi Villaubí. El restaurant es diu Fry House i ha obert al número 13 del carrer de la Unió 13, al Raval. Umehara, que a les xarxes socials es fa conèixer amb l’àlies d’El Puto Ken, és un especialista en cuina japonesa format a l’escola Hofmann. També és un artista irreverent i satíric que fa serigrafies, segells i gravats on difon la seva visió del món.

Fry House vol aprofitar la popularitat de la cuina japonesa a Barcelona i elevar la qualitat del menjar ràpid tradicional: “Ens agrada el fast food de carrer i volem ser els primers a aplicar els estàndards de detall i excel·lència de la cuina nipona al menjar ràpid”, destaca el cofundador del projecte Sergi Villaubí.

“Comencem amb l’hamburguesa de pollastre fregit japonès, seguint la recepta original tant en el marinat com en el fregit i amb un resultat inesperat i gustós”, afirma Ken Umara. Hi ha la versió original, una versió vegetariana, una picant, una amb salsa japonesa i una dirty americana amb bacó i formatge.

Fins al diumenge 22 de juny els clients que vagin a tastar les hamburgueses a Fry House s’emportaran una ració de patates fregides japoneses amb la comanda. A la carta hi ha també ales de pollastre i pastís de formatge per postres. El preu mitjà oscil·la entre els 10 i els 20 €. Més endavant la intenció dels impulsors és obrir altres establiments arreu de la ciutat.