Adane guanya la Marató Barcelona 2022

Yihunligne Adane ha estat el guanyador de la Marató de Barcelona 2022, amb un temps de 2 hores, 5 minuts i 53 segons. L’atleta etíop ha fet la seva millor marca personal i ha donat la sorpresa; s’ha imposat als grans favorits.

A més a més, el corredor ha batut el rècord de la prova que Samuel Kosegei va fer l’any 2021 amb un temps de 2 hores, 6 minuts i 3 segons. Adane l’ha rebaixat en 10 segons.

La Marató de Barcelona, per sota de dues hores i 6 minuts per primera vegada

Yihuniligne Adane ha aconseguit creuar la meta en 2:05:53, és a dir, que a més a més de fer el rècord de la prova és la primera vegada que a la Marató de Barcelona s’aconsegueix baixar de les dues hores i sis minuts. Una fita que no només ha aconseguit Adane, ja que Gebru Redahgne, segon classificat, també ho ha aconseguit. El corredor, també d’Etiòpia, ha arribat a la meta en un temps de 2:05:58. El tercer ha estat Kedebe Wami, amb un temps que ha igualat el rècord de la prova anterior, que va fer Samuel Kosegei l’any passat amb un temps de 2:06:03.

Els guanyadors i guanyadores de les darreres 10 edicions de la Marató de Barcelona