Ximbinha ja llueix el número 99 a l’esquena. El jugador brasiler ve a cobrir les baixes de llarga durada de Ferrao i Esquerdinha, i arriba cedit amb opció de compra fins a final de temporada. Geverson Chaves de Melo Freitas, més conegut futbolísticament com a Ximbinha, ha destacat que “ser al Barça significa complir el somni que tenia de ser al millor equip del món. Lluitarem per tots els títols possibles, però ho farem pas a pas.” El jugador té clar per què ha arribat al FC Barcelona: “El que em motiva és l’escut del Barça, el fet de jugar al millor equip del món.” 

Ximbinha, un pivot golejador

Ximbinha és un pivot que jugava al Palma Futsal. Aquesta temporada havia debutat amb el club balear i ha marcat 13 gols en 19 enfrontaments. Abans, les dues temporades anteriors, havia jugat a l’Industrias Santa Coloma, però també va estar dues temporades al Navarra. Amb 29 anys arriba en plena maduresa esportiva.

El recanvi o el complement de Ferrao i Esquerdinha?

El director de les seccions professionals blaugrana, Albert Soler, ha comentat que el fitxatge del brasiler “s’ha fet amb la intenció de mantenir la plantilla competitiva en el tram final de la temporada” quan encara no s’han assolit els objectius marcats. El club ha fet l’esforç per intentar optar a tots els títols possibles. De fet, ha reconegut que “el fitxatge del jugador al Palma ha estat car“, sense especificar-ne la quantitat econòmica. En la mateixa línia s’ha expressat Txus Lahoz, el mànager de la secció, que ha posat de manifest que el club “té una bona plantilla” però que les lesions d’Esquerdinha i Ferrao han “obligat” a fer la incorporació d’un jugador de referència a dalt, amb pressió, amb gol.” Lahoz ha deixat entreveure que pot existir la possibilitat que continuï més enllà del 30 de juny. El mateix jugador també té la intenció de continuar i demostrar la seva vàlua: “Vinc per quedar-me, no per estar-hi sis mesos, però s’ha d’anar a poc a poc per fer història en aquest club”

Per què el nom de Ximbinha?