Les proves de velocitat dels World Roller Games 2019 s’han posat en marxa. Les competicions s’han dut a terme a la nova pista del Front Marítim, situada al costat de la platja de Llevant, per fer-hi les proves de pista i circuit de competició.

 

La jornada ha començat a primera hora del matí, i a les 8.45h les rondes classificatòries han donat el tret de sortida. A les 17.00 h han començat les rondes finals de 200 m Dual sobre pista en categories Júnior i Sènior, 10.000 metres punts+eliminació Júnior i Sènior.

La velocitat colombiana s’endu l’or a les dues disciplines

La selecció colombiana era la principal favorita per aconseguir l’or i aconseguir el màxim nombre de victòries. És el país amb més corredors, un total de 32. Als Roller Games anteriors —Nanjing 2017— van sumar 25 ors, 24 d’aquests a la modalitat de velocitat.

En la categoria de Pista 200 m Dual Sènior, el corredor colombià Edwin Estrada s’ha endut l’or. Als 10.000 metres punts+eliminació Júnior, ha estat la jove corredora Lina Maria Rojas Arguello qui s’ha endut l’or, mentre que la seva companya, Nathalia Valentina Bermudez Padilla ha caigut a les últimes voltes.