@VoltaCatalunya
Logotip Volta Ciclista a Catalunya 2020

La secció de ciclisme de la Unió Esportiva Sants ja ha posat en marxa l’edició centenària de la Volta a Catalunya 2020. La prova ciclista donarà el tret de sortida el dilluns 23 de març al Canal Olímpic de Catalunya i acabarà el diumenge 29 del mateix mes. Enguany aquesta edició centenària serà commemorativa i comptarà amb alguna novetat destacada.

Una edició centenària commemorativa

La Volta a Catalunya 2020 estarà marcada com l’any en què aquesta competició arriba a les 100 edicions. Per celebrar-ho, la secció de ciclisme de la Unió Esportiva Sants, organitzadora de la Volta, s’ha marcat diferents objectius específics amb la intenció que la prova sigui recordada per molts. Un dels objectius és realitzar una contrarellotge individual per donar més espectacle i emoció a la ronda catalana.

Un dels altres objectius que volen recuperar és tornar a fer la reVolta, la prova ciclista femenina que l’any 2018 va tenir un gran èxit i que l’any passat no es va poder celebrar a causa d’una incompatibilitat amb el calendari. A més, també es projectarà un documental que recollirà els diferents testimonis i vivències viscudes durant aquests més de 100 anys d’història. Més endavant, l’organització també preveu treure a la llum un llibre commemoratiu.

Una de les altres novetats serà que els ciclistes rodaran per l’asfalt del Circuit de Barcelona-Catalunya. Aquest pas serà en la penúltima etapa, fixada el 28 de març. L’objectiu d’aquest escenari és fer de la prova un espectacle per tal que els espectadors puguin gaudir al màxim.

Participació d’esportistes d’elit de màxim nivell

Per afegir més emoció a la centenària edició, aquest any la prova comptarà amb ciclistes d’elit com Chris Froome, quatre cops guanyador del Tour de França, Alejandro Valverde, campió del món, i els seus companys d’equip Nario Quintana, Marc Soler i Richard Carapaz, darrer guanyador del Giro d’Itàlia. A més també comptarà amb la presència de Romain Bardet  o Thibaut Pinot, entre molts d’altres. Només el Tour de França (105 edicions), el Giro d’Itàlia (102 edicions) i ara la Volta a Catalunya han arribat a aquesta xifra centenària.