Vilajoana

Xavier Vilajoana, el directiu responsable del Barça B, els equips juvenils, el futbol base i del femení, ha concedit una entrevista als mitjans del FC Barcelona. Fa un repàs de tots els àmbits de la seva competència, centrant-se en el Barça B, amb el planter i en la Champions femenina.

Vilajoana i el treball amb el planter

Per Vilajoana “és clau treballar amb la gent del planter”. El directiu explica que tant per ell com per la directiva tenen clar que “el futur del primer equip del Barça ha d’estar en els jugadors de la Masia”. Segueix argumentant que “és el nostre pla de paller”, que el club hi esmerça molts recursos i que l’objectiu és que molts jugadors arribin al primer equip tant del masculí com del femení.

Pel Barça B jugar el play-off és un premi

El Barça B ja sap que jugarà un play-off d’ascens a Segona B. L’equip va acabar segon a la Lliga i, per tant, per Vilajoana jugar aquesta fase d’ascens “és un premi que s’han guanyat”. Pel directiu un cop assegurat el play-off “ara s’ha de lluitar per aconseguir l’ascens”, tot i que reconeix que “no era l’objectiu de la temporada”.

La Champions femenina es jugarà

També ha repassat l’actualitat del Barça femení. Un cop l’equip ha estat proclamat campió de Lliga, ara la incògnita és saber si la Champions es reprendrà. Vilajoana explica que després de les “últimes reunions amb la UEFA i amb l’ECA hi ha unanimitat que la competició s’ha d’acabar”. Fins i tot diu que s’estan estudiant dues dates més que probables com són “l’última setmana d’agost o la primera de setembre”. El directiu també explica que gairebé segur que es canviarà el format i que ara es “jugarà un únic partit per quarts de final, semifinal i final”.