El Trofeu Vila de Gràcia de gimnàstica artística és tota una referència a Barcelona. La tradicional competició, organitzada pel Gràcia Gimnàstic Club, ha arribat enguany a la 22a edició. En total hi han participat 72 gimnastes: 45 de la modalitat femenina i 27 de la masculina. A més a més, aquest any han comptat amb la presència d’un club italià i un belga.

El Vila de Gràcia, una referència de la gimnàstica artística

El Vila de Gràcia és un trofeu de caràcter amistós que se celebra des del 1996 amb el principal objectiu de donar a conèixer la gimnàstica artística. Una de les novetats de les darreres edicions ha estat la participació d’equips masculins per donar a conèixer la gimnàstica artística en els nens. Fins fa dues edicions només hi participaven gimnastes de modalitat femenina. És una gran ocasió per als gimnastes de viure noves experiències a través de l’esport i conèixer altres nens i nenes de diferents països.

Diferents aparells per la categoria femenina i masculina

En la 22a edició del Vila de Gràcia hi han participat 72 gimnastes: 45 de la modalitat femenina i 27 de la masculina. Tots ells provinents d’un total de 14 clubs tant nacionals com internacionals. La majoria d’equips són de Catalunya, un total de 8 conjunts catalans: Club Egiba Bages, Salt Gimnàstic Club, Molins de Rei, Moreres d’Esplugues i La Salle Gràcia, entre d’altres. Enguany s’ha comptat amb la presència d’un equip d’Itàlia i un de Bèlgica. Pel que fa a la gimnàstica artística femenina, les gimnastes han competit en quatre aparells (salt, terra, barra d’equilibris i paral·leles asimètriques), mentre que en la modalitat masculina ho han fet en sis (paral·leles, poltre amb arcs, salt terra, anelles i barra fixa).