L’Associació de Futbolistes Veterans de Catalunya és una de les entitats que rebrà la Medalla d’Honor de Barcelona 2020 a petició del districte de les Corts, juntament amb l’Anna Ramon, de l’AV Camp Nou.

L’entitat, que enguany celebra els seus cinquanta anys de vida, obtindrà el premi pel seu compromís amb els valors de l’esport. Primer, com a club de veterans i després, també, en les categories infantils.

Una mostra a la seu del districte

Tot i que des de l’entitat reconeixen que encara no saben si podran celebrar l’aniversari, de moment, sí que han pogut fer una mostra a l’espai expositiu de la seu del districte de les Corts, on es poden veure, per exemple, bona part de les samarretes que han lluït els futbolistes de l’entitat i les fitxes d’inscripció de molts d’ells.

Jugar a futbol per divertir-se i fer sopars

L’actual president, Vicente Irissarri, assegura que el club va néixer de manera casual quan diferents futbolistes i entrenadors de futbol retirats van decidir muntar un club plegats. La idea era jugar però “també divertir-se i fer sopars”, assegura. Abans d’ubicar-se a les Corts, els Veterans van jugar a altres camps, a Premià i a la Zona Franca, però a la meitat dels anys setanta ja van traslladar-se a les Corts. Primer al centre del barri i després a les instal·lacions esportives municipals d’Arístides Maillol, al barri de la Maternitat i Sant Ramon.

Un club petit i familiar

A més, la seva seu social és al carrer dels Comtes de Bell-lloc, una seu que, com explica Irisarri, es va comprar perquè els va tocar la loteria. En aquest sentit, l’actual president assegura que han estat sempre un club “humil, on ningú no ha cobrat mai, un club familiar”.  Per Irisarri aquesta vessant és especialment important en un món com el del futbol “on els diners són molt importants.”

Fitxes d’inscripció per endur

La mostra a la seu del districte es podrà veure fins al proper al 30 d’octubre i des de l’associació conviden tots els visitants de la mostra a buscar la seva fitxa d’inscripció al club i, si la troben, endur-se-la a casa.