Ernesto Valverde és un dels més assenyalats després de la derrota per 4 a 0 que ha significat l’adeu de la Champions per al Barça. L’entrenador barcelonista és conscient que “quan tens una patacada tan gran, hem de passar uns dies horribles com la nostra afició i pagar la penitència i hem de refer-nos-en, perquè ens queda un títol per guanyar”.

Segona remuntada consecutiva

Valverde ha fet referència a l’eliminació davant la Roma la temporada passada: “Va passar l’any passat, ha tornat a passar, tot i que ha estat de forma diferent. Ens han fet el gol aviat, però ens n’hem refet i hem tingut ocasions com per empatar, perquè un gol gairebé ens donava el pas a la final”. El Txingurri s’ha mostrat molt tocat després de la derrota: “És dolorós per a nosaltres, sobretot per a la nostra afició, sobretot perquè és el segon any que ens remunten, volíem estar molt concentrats i hem tornat a caure”.

“No he vist el 4 a 0 del Liverpool”

El Liverpool va marcar dos gols gairebé seguits que van significar l’empat en l’eliminatòria, però encara quedava el pitjor. El gol d’Origi va sorprendre tota la defensa barcelonista en un córner molt mal defensat. Valverde ho reconeix: “No sé què ha passat en el 4 a 0, ha estat una jugada sorprenent que no he vist”. Queda clar que “des del punt de vista anímic ells han estat superiors”, ha sentenciat l’entrenador barcelonista.

Responsabilitat

La derrota i l’eliminació deixa culpables i Valverde no se n’amaga: “Hem d’anar tots a l’una, hi ha uns actors, que som nosaltres i un entrenador ha de tenir la seva responsabilitat”. Pel que fa a l’afició, Ernesto Valverde, igual que han fet Sergio Busquets i Luis Suárez, envia un missatge: “Ho sentim molt. Tot el que fem és perquè ells estiguin orgullosos”. I afegeix que “ens ha tocat perdre de forma dolorosa. Aquest és el primer partit que perdem en Champions i n’estem fora”.