Ernesto Valverde encara el seu segon clàssic al Camp Nou com a entrenador del Barça. El Txingurri no va poder passar de l’empat a 2 en el de la temporada passada i vol guanyar l’etern rival davant el seu públic.

La compareixença prèvia al clàssic ha estat marcada per totes les preguntes que Valverde ha hagut de contestar sobre la crisi blanca i la possible destitució de Lopetegui. En aquest sentit, el tècnic blaugrana ha estat contundent i ha dit que si l’acomiadessin després del clàssic, ell no se sentiria responsable. Valverde també ha reconegut que la “feina de l’entrenador sempre està en dubte i més en equips com Barça o Madrid”. 

El cert és que tots dos equips arriben amb dinàmiques oposades. Els blaugrana en una clara línia ascendent després de la bona imatge que van mostrar en les victòries contra el Sevilla i l’Inter de Milà, mentre els blancs van guanyar patint el Viktoria Plzen. Valverde n’és conscient però ha deixat clar que “més enllà de pensar en dinàmiques negatives o positives, no li hem de donar gaires voltes perquè sabem que el Madrid quan està ferit és quan és més perillós.”

Aquest serà el primer clàssic en molt de temps sense Messi ni Cristiano. Sobre l’absència de l’argentí, Valverde ha afirmat que “és diferent. Tenim mecanismes interioritzats que hem de canviar. Es fa una mica estrany però ho aconsegueixes”. En tot cas, el que el tècnic blaugrana sí que ha deixat clar és que “el clàssic no és menys clàssic perquè no juguin ni Cristiano ni Messi”.