Valls i Horta s’han trobat en un moment decisiu de la temporada. L’Horta finalment ha perdut per 2 a 1 davant el Valls. Dos rivals directes als quals només els valia la victòria per seguir somiant amb la permanència i allunyar-se de la lluita per la salvació, que a l’Horta se li complica seriosament després d’aquesta jornada.

Els dos equips volen guanyar

El matx ha començat amb el Valls pressionant la defensa hortenca i ha tingut algunes aproximacions amb cert perill. Per contra, l’Horta, en la primera ocasió de què ha disposat, ha transformat el gol. Als cinc minuts de partit, pilota a les botes d’Aumatell, que ha aprofitat un mal refús de la defensa per rematar a plaer davant la porteria d’Alejandro Agüero. La resposta del Valls no s’ha fet esperar i una pilota dividida entre la defensa de l’Horta i Ramon Miranda, que ha guanyat aquest últim, ha acabat en gol. Empat a un al minut 17. Bon pols entre els dos conjunts en aquest primer tram de partit.

Arran de l’empat, el Valls ha posat una marxa més i ha generat més perill. L’Horta ha agafat el paper secundari, ha semblat desconnectar durant uns minuts en els quals els ha costat proposar joc —a excepció d’una triple caiguda polèmica dins l’àrea en què els hortencs han reclamat penal, però l’àrbitre no l’ha considerat falta. Amb l’empat a un s’ha arribat al descans.

El Valls confirma la remuntada

El frec a frec entre els dos equips ha continuat a la segona part, sense ocasions en els primers minuts. Fins que en el minut 55, en una bona jugada dels de Javi Iglesias, Miquel Puerto ha rebut una pilota a la frontal i l’ha estavellat al travesser. Una ocasió claríssima de l’Horta, que es podria haver tornat a avançar en el marcador. 10 minuts més tard, intervenció salvadora de Víctor Cócera que ha blocat la pilota davant Prades en un u contra u espectacular. Dues aturades de mèrit més de Cócera, seguides a l’acció davant Prades, han estat claus per no encaixar el gol del Valls. Han estat els pitjors minuts de l’Horta, que ha patit de valent davant les envestides del conjunt local.

En el darrer quart d’hora, el partit s’ha animat, amb els dos conjunts abocats a l’atac. Primer han anul·lat un gol a l’Horta per fora de joc d’Aumatell en el minut 71. En un servei de córner, en el 75, ha arribat el segon del Valls i han confirmat la remuntada, obra d’Albert Plana. En els últims minuts s’ha escalfat el partit pels nervis i la importància que tenia. Els jugadors n’han sigut conscients, han mantingut la calma i la cosa no ha anat a més. L’Horta perd tres punts importantíssims per evitar la lluita per la salvació.