Una altra derrota, la dissetena de la temporada, al camp del València deixa l’Espanyol a la zona de descens directe quan només queden cinc partits per acabar la Lliga. Un dels rivals directes, el Betis, va superar el Logronyo a domicili i envia les blanc-i-blaves a la 15a posició. Les espanyolistes només han guanyat un dels últims 11 partits. La derrota de la setmana passada contra l’Sporting de Huelva i la d’aquest diumenge han estat decisives.

Gol matiner del València

Un gol matiner del València, al minut 4, obra d’Ellen Jansen ha estat suficient per posar coll amunt les coses molt complicades a les jugadores de Rubén Casado. I tenint en compte l’escassetat golejadora de l’Espanyol (segon equip amb menys dianes del campionat, amb 21 i només cinc a domicili), això suposava un afegit més. Les valencianes, a més a més, són un equip molt fort a casa i han sumat, amb aquest, 27 punts dels 34 que tenen a València.

Sense reacció a la segona

La segona meitat ha començat igual que la primera, amb una certa desconcentració de les espanyolistes enfront d’un València que volia sentenciar l’enfrontament. L’Espanyol ha intentat el gol sense gaire convenciment ni ocasions. De fet, el València ha estat més a prop del segon gol amb un xut al travesser i en el 65 Marta Carro ha fet el 2 a 0. Les barcelonines han reaccionat amb una diana d’Anaïr Lomba, “Lombi”. Els últims minuts han estat un atac i gol de les blanc-i-blaves, que, tot i això, no ha pogut aconseguir l’empat. La derrota deixa l’Espanyol en una situació delicada, amb moltes dificultats de salvar la categoria.