@BCN_esports

La Lliga Catalana de Futbol Americà 2018/19 s’acaba. 13 partits, entre Lliga i play-offs, han separat la primera jornada d’aquesta esperada final que disputaran Uruloki conta Pioners.

Els dos equips més en forma d’aquesta competició, Barcelona Uroloki i Hospitalet Pioners, es disputaran el ceptre de campió de de la Lliga Catalana Sènior de futbol americà aquest dissabte, a 17 h, a les instal·lacions del CEM la Mar Bella.

Pioners, l’equip més en forma

Els Hospitalet Pioners arriben al matx amb un balanç increïble de 443-105, després d’haver derrotat a domicili al conjunt de Barbera Rookies per un  14-39 contundent a les semifinals. Per tant, té un atac en un estat de forma excel·lent. De fet, ha estat el millor equip ofensivament de tota la competició.

El Head Coach, Bart Iacarinno, disposarà de totes les peces clau de la plantilla. El quarterback, Victor Martin, els wide receivers Daniel Belso, Mats Johnson, Aniello Porcielli, Santi Dommel, Luis Cereceda i Joan Marc Estefa. D’altra banda, pel que fa a la defensa, és l’equip que menys punts ha encaixat en tota la competició.

Els Pioners, podrien aconseguir aquest dissabte el primer títol de la seva història. Els riberencs han estat disputant quasi sempre la competició estatal i aquest és un dels pocs títols que els falten a les seves vitrines.

Uruloki, líders de la temporada regular

Els Barcelona Uroloki arriben a la cita com a líders de la temporada regular i aterren a la final amb tot el seu potencial, després d’haver derrotat a les semifinals l’actual campió, els Terrassa Reds, en un partit disputadíssim, que va acabar 15 a 12 en el temps afegit gràcies a un field goal de Marcos Carmona.

El Head Coach Marcos Guirles tindrà a disposició a tot el planter per a afrontar aquest compromís. Els  seus quarterbacks, SaulRosero i Brandon Smith; els wide recivers Guillem Visent i Albert Lopez, i, en la posició de runningbacks, Rafa Todoli, Federico Osorio i Silver Salazar . Pel que fa a la defensa els Uroloki, disposaran de tots els jugadors, com Jonatan Garcia i Nestor Navarro, entre d’altres.

Els Uroloki tornaran a una final de la Lliga Catalana després de cinc anys. El 2014 van perdre el títol davant els Bocs.  Els barcelonins van aconseguir la seva darrera copa el 2005 , la cinquena de la seva història.