La Unirun, la cursa de les universitats, arriba aquest 2019 a la cinquena edició. La prova es disputarà el diumenge 3 de març a la zona del Parc del Fòrum. En aquesta edició l’organització vol superar els 4.200 inscrits de la prova disputada l’any 2018, que va guanyar Carles Castillejo. La cursa és de 6.779 metres, que és la distància de la regata Oxford-Cambridge, font d’inspiració de la Unirun. La prova l’organitzen les 12 universitats catalanes.

Dades bàsiques de la Unirun

  • Dia i hora de sortida: diumenge 3 de març, a les 9. 30 h
  • Lloc: Parc del Fòrum
  • Distància: 6779 metres
  • Inscripcions: A traves del lloc web de Xip Groc. Preu: 8 o 10 € (amb xip propi o sense)
  • Qui hi pot participar? Qualsevol persona, no cal que sigui universitària, tot i que s’ha de “córrer” per una universitat. Edat mínima per fer-ho són els nascuts l’any 2003 (amb autorització per als menors de 18 anys).
  • Recollida de dorsal: divendres 1, de 15 a 20 h, i dissabte 2, de 10 a 20 h, a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 585.

El Fòrum, lloc de sortida i arribada de l'Unirun

Tots contra la Universitat de Barcelona

Els corredors no només ho faran de forma individual sinó que hi haurà una classificació per equips (en aquest, cas per centres universitaris). Per tant, qualsevol atleta que hi prengui part haurà de formalitzar la inscripció en alguna de les 12 universitats catalanes que organitzen l’esdeveniment. Cada participant rebrà una samarreta commemorativa diferenciada. Després hi haurà una puntuació amb els 10 millors classificats tant de categoria masculina com femenina per conèixer quina és la universitat guanyadora. De moment, i en les quatre edicions anteriors, la Universitat de Barcelona ha estat la guanyadora cada any, des del 2015, quan se’n va celebrar la primera edició.