Els fets es remunten al maig de 2015, però han vist la llum aquests dies. Un partit de cadets entre el Gimnàstic de Manresa i el Cornellà presumptament arreglat va perjudicar l’Europa. Els dos equips van empatar i van pujar a Divisió d’Honor, mentre que el conjunt escapulat va acabar tercer i va romandre a la categoria.

Era l’última jornada de Lliga de la categoria cadet preferent i el Manresa, líder, jugava contra el segon classificat, el Cornellà. L’Europa era tercer i necessitava la victòria i l’ensopegada dels del Baix Llobregat per pujar de categoria. L’equip escapulat va guanyar el seu partit, però el Manresa i el Cornellà van empatar a zero. Amb l’empat, els dos equips s’asseguraven pujar a Divisió d’Honor en perjudici de l’Europa.

Ja abans del partit, el club gracienc va tenir sospites que el matx es podia arreglar i per aquest motiu va enviar-hi un responsable per veure el matx. Fins i tot es van enregistrar imatges en les quals es pot apreciar una actitud passiva dels dos equips. L’Europa va portar el cas a la Federació Catalana de Futbol, que el va desestimar. El club escapulat no va recórrer contra aquesta decisió.

Els fets han tingut més repercussió per un article que va escriure aquest diumenge John Carlin al diari ‘El País’ en el qual detalla el cas i l’actitud d’un dels pares d’un jugador de l’equip cadet. Des de BTV hem parlat amb el responsable del futbol base en aquell moment i avui dia, Arturo Ramírez, per explicar la seva versió del cas. Ramírez també ha dit que d’aquell equip vuit jugadors van marxar perquè l’equip no va aconseguir l’objectiu de pujar de categoria.