L’Ultra Pirineu és una prova que, en la versió llarga, suposa superar 94 quilòmetres amb 6.200 metres de desnivell positiu (és a dir, que es pugen 6.200 metres en total). Es fa per la serra del Cadí-Moixeró i es disputarà aquest 2019 el 5 i 6 d’octubre. És una prova que s’ha de preparar a consciència, s’ha d’estar molt bé de forma i no està a l’abast de qualsevol. Però per a Elisabeth Chiva, una barcelonina de 52 anys, ha estat sempre una il·lusió, com la d’altres corredors. El cas, però, és que ella té una història ben especial.

Començar a córrer als 45

L’Elisabeth no havia corregut mai de forma constant, només ho feia per completar l’escalada, esport que practicava amb el seu marit fins que aquest va patir una lesió. I es va iniciar en aquest món fa tot just set anys, quan en tenia 45. Coincidint amb el 25è aniversari de noces, la seva filla la va animar. I de quina manera. Van començar amb proves curtes, però ben aviat es van atrevir amb distàncies més llargues. De fet, una de les primeres proves llargues que van fer va ser la Matagalls-Montserrat, però sense esperit competitiu, de moment.

Ultra Pirineu 2019 Elisabeth

L’Ultra Pirineu als 52 anys

Una de les proves més reconegudes en el món de les curses de muntanya és l’Ultra Pirineu i Elisabeth Chiva sempre havia volgut fer-la. Aquest 2019 ha estat l’any escollit després d’una preparació específica: entrenadora personal, nutricionista, sessions d’entrenament a Collserola i els caps de setmana, als Pirineus, a provar el terreny. L’Elisabeth, que forma part de l’equip Ashi Running, no ha volgut ser gaire optimista i vol, simplement, “acabar-la, i acabar bé, tan físicament com mental”. Ara bé, somia a poder recórrer els 94 quilòmetres en menys de 21 hores: gairebé un dia sencer corrent, una prova de foc per a qualsevol.