La família olímpica en ple ha assisit al primer dels actes de comiat a Joan Antoni Samaranch. A les deu en punt José Montilla rebia la família, encapçalada per la seva actual parella Lluïsa Sallent i els seu fills. Minuts després arribaven les autoritats polítiques, esportives i institucionals i els prínceps d'Astúries. Un dels moments més emotius de l'acte ha estat l'entrada del cotxe fúenbre amb les despulles del qui va ser president del Comitè Olímpic Internacional. Ja al saló de Sant Jordi, no hi ha faltat cap detall, l'entrada del fèretre ha estat acompanyada per l'himne del Comitè Olímpic. De fet, el mateix Samaranch ho va deixar tot escrit abans de morir. De fet, el mateix Samaranch ho va deixar tot escrit abans de morir. El primer a glossar la trajectòria i la dimensió humana, institucional i esportiva de Samaranch ha estat el president del Comitè Olímpic Internacional, Jacques Rogge. dec El príncep d'Astúries ha agraït la seva tasca al capdavant del màxim organisme olímpic i ho ha fet en català. L'alcalde Jordi Hereu també ha volgut tenir unes paraules de record per a un home que, ha dit, quedarà per sempre lligat a la història de Barcelona. L'encarregada de cloure l'acte ha estat la seva filla Maria Teresa, que amb una emoció continguda recordava que el seu pare sempre va tenir dues famílies. L'acte ha finalitzat per decisió expressa de Samaranch amb la cançó 'Amics per sempre'. A partir d'aquest moment la capella ardent ha quedat oberta a tothom qui la vulgui visitar fins a les cinc de la tarda.

La cerimònia civil ha comptat amb la presència dels familiars de Samaranch, acompanyats del Princep Felip i la princesa d’Asturies, així com la princesa Cristina i diferents autoritats i dirigents esportius internacionals. A partir de les 12 hores ha quedat oberta la capella ardent al públic.

Samaranch, de 89 anys, va morir ahir al migdia a l’hospital Quirón, on havia ingressat diumenge a conseqüència d’una insuficiència coronària. Durant tot el dia d’ahir, personalitats del món polític i de l’esport van apropar-se a l’hospital i al domicili de Samaranch per donar el condol a la família. El funeral serà aquesta tarda a les sis a la Catedral, presidit pels Reis i la infanta Elena.