UFEC

La UFEC i el govern de la Generalitat han presentat aquest dijous el text definitiu de la nova llei de l’esport i de l’activitat física. L’acte s’ha fet davant del Parlament de Catalunya, a la plaça Joan Fiveller, i l’ha tancat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

La UFEC i el govern presenten el text

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya, UFEC, com a entitat promotora de la iniciativa legislativa popular (ILP), i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, en representació del govern català, han presentat el text definitiu de la nova llei de l’Esport i de l’Activitat Física. El document ha estat exposat per Gerard Esteva, president de la UFEC, i Gerard Figuerassecretari general de l’Esport i de l’Activitat Física. 

Ara la nova llei s’ha de portar al Parlament. Ho faran els grups parlamentaris de JxC, ERC i el PSC com a proposició de llei per tal que se’n debati el contingut. Les entitats, grups parlamentaris i institucions podran fer-hi les esmenes pertinents per aconseguir el màxim de consens.

UFEC

Els tràmits de la UFEC per tenir la llei

Fa un any la UFEC va iniciar el complex camí per aconseguir una nova llei de l’esport. Va fer una campanya a les xarxes socials i a les entitats esportives de Catalunya per recollir les 50.000 signatures necessàries per poder presentar la iniciativa legislativa popular (ILP) al Parlament i que entrés a tràmit. El més de novembre del 2018 la UFEC ja havia aconseguit les signatures però va seguir treballant per aconseguir més suports. Van passar tres mesos i el febrer del 2019 ja van presentar les 154.492 signatures obtingudes. La feina estava iniciada i el 18 de març la UFEC i el govern van arribar a un acord per crear la nova llei. El 5 d’abril va ser el Parlament català el que va donar validesa a les més de 150.000 signatures i va començar el procés parlamentari per a la creació de la nova llei de l’esport i de l’activitat física.