Els esports catalans són cada dia més importants i influents, una modalitat a l’alça que guanya més i més adeptes i de les poques que es poden fer durant el confinament pel coronavirus. Precisament, les restriccions per la pandèmia han accelerat una idea que feia temps que la Unió de Federacions Esportives de Catalunya feia temps que rumiava: la creació d’una lliga catalana.

Oberta a tothom

La Lliga Catalana engegarà el 6 d’abril amb les modalitats d’automobilisme, golf, ciclisme, tenis i escacs. Durant la resta del 2021, els esports s’ampliaran amb la incorporació del beisbol, el motociclisme, les bitlles, la caça i el futbol. En total, 10 esports als quals podrà jugar tothom. Federats i no federats de tot el món es podran veure les cares en algunes de les 10 modalitats esportives que hi tindran cabuda amb moltes competicions per temporada. Tot plegat, amb una clara voluntat de créixer.

Un sector a l’alça

La Lliga Catalana és una proposta de futur, però sobretot de present perquè es tracta d’un sector a l’alça: es calcula que el 50 % dels esportistes federats juguen al seu esport de manera virtual. De fet, el 2020, a Espanya, els esports electrònics van facturar 35 milions d’euros, uns números als quals s’ha de sumar un públic potencial de 5,5 milions d’espectadors. De fet, Catalunya és el cinquè territori d’Europa pel que fa a l’ocupació en el sector amb 300 professionals i 100 jugadors que viuen dels esports electrònics.