negreira barca champions

La UEFA està estudiant l’expulsió del Barça de la Champions 2023/2024 en motiu del cas Negreira. Segons ha revelat a ‘El món a RAC1′ Jacinto Vicente, advocat expert en dret penal i esportiu, el màxim organisme del futbol europeu ja valora amb els seus serveis jurídics excloure el FC Barcelona de la propera edició de la Lliga de Campions. “Us puc assegurar, per contactes que tinc, que això ja s’està tractant a la UEFA per l’any que ve, però el Barça podria recórrer.”, ha assegurat Jacinto Vicente.

Jacinto Vicente també ha detallat què podria passar si la UEFA declara no elegible el Barça de la Champions i el club recorre la sanció: “Si el Barça recorre a una justícia a ordinària, la UEFA deixaria participar el Barça en la propera edició i podria diferir la sanció.”

Els estatuts de la UEFA permetrien l’expulsió del Barça

Jacinto Vicente ha exposat els arguments en què es podria fonamentar aquesta expulsió del FC Barcelona de la Champions. “La UEFA, segons els seus estatuts, pot decidir que per una sospita sobre un club i per mala imatge de la competició, pot no convidar un club”, explica Vicente. “És per un tema purament reputacional”, ha sentenciat l’advocat. Segons els estatuts de la UEFA, la decisió no es podria prendre fins al mes de maig o juny.

En aquest sentit, l’article 4.2 del Reglament de la Lliga de Campions marca el següent: “Si la UEFA conclou que un club ha estat implicat directa i/o indirectament en qualsevol activitat dirigida a organitzar o influir en el resultat d’un partit a nivell nacional o internacional, la UEFA declararà aquest club no elegible per participar en la competició. Aquesta inelegibilitat només serà efectiva durant una temporada.” La UEFA, a més, especifica que no està obligada a basar-se en cap sentència judicial: “La UEFA pot basar-se en una decisió d’un organisme esportiu nacional o internacional, d’un tribunal arbitral o estatal, però no està obligada a aquest fet.”