uefa

La UEFA ha hagut de fer marxa enrere i ha aturat l’expedient disciplinari que havia obert contra els tres clubs, Barça, Madrid i Juventus, que no havien renunciat al projecte de la Superlliga.

Aturat momentàniament

En un comunicat el màxim organisme del futbol europeu explica que “després de l’obertura d’un procediment disciplinari contra aquests tres equips per una possible violació del marc legal de la UEFA en relació amb el projecte de l’anomenada Superlliga, el Comitè d’Apel·lació de la UEFA ha decidit suspendre’l fins a nou avís”.

Aquesta decisió de suspendre l’expedient l’ha pres la comissió d’apel·lació, després de la notificació que va rebre de les autoritats suïsses, el 2 de juny, d’una ordre judicial que va ser obtinguda per l’entitat jurídica European Leaguye Company SL del Jutjat Mercantil número 17 de Madrid. La decisió de l’òrgan d’apel·lació de la UEFA es pren “sense perjudici de la qüestió sobre l’aplicació de l’ordre judicial a Suïssa”. Basant-se en aquesta ordre judicial, tant el Barça, com el Madrid, com la Juventus han aconseguit protegir-se de possibles conseqüències disciplinàries relacionades amb el projecte de la Superlliga que estudiava aplicar-los la UEFA.

En espera del Tribunal de Justícia de la Unió Europea

Aquesta decisió d’aturar temporalment l’expedient l’ha pres la UEFA en espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea es pronunciï sobre la qüestió prejudicial que li ha plantejat el jutjat de Madrid, sobre si hi pot haver abús de posició dominant de la UEFA, o sigui de monopoli, en el projecte de la Superlliga.