UCAM Múrcia - FC Barcelona B
@FCBarcelonaB

No ha pogut ser. El Barça ha perdut davant l’UCAM Múrcia i no podrà optar a l’ascens a Segona Divisió. L’equip de García Pimienta han vist com la tanda de penals els ha deixat fora del play-off. Els blaugrana, malgrat comptar amb el reforç d’Óscar Mingueza, jugaran la temporada vinent a la Primera RFEF.

L’UCAM s’avança a la primera part

El partit ha començat amb un gol de Konrad que l’àrbitre ha anul·lat ja que la pilota controlada pel davanter blaugrana ha sobrepassat la línia de fons. Pocs minuts després el mateix jugador ha reclamat un possible penal per unes mans dins l’àrea murciana. L’UCAM hi ha reaccionat. Al quart d’hora de partit, Iñaki Peña ha rebutjat una rematada de Liberto Beltrán i ha evitat el primer gol del partit.

Ha estat l’avís del que ha passat al minut 23. Alberto Fernández ha recuperat una pilota en zona de tres quarts, ha controlat fins a la frontal i des d’allà ha engaltat un xut que després de botar davant Peña ha significat l’1 a 0. El gol no ha deixat tocat els blaugrana, tot el contrari. Rei Manaj ha estat a punt d’aconseguir empatar, però el xut s’ha estavellat al pal de la porteria de Biel Ribas. Amb la victòria mínima de l’equip de José María Salmerón s’ha arribat al descans.

Óscar Mingueza durant l'UCAM Múrcia - FC Barcelona B

Rei Manaj apareix per capgirar el marcador

La segona part ha començat de la millor manera per al conjunt de García Pimienta. Al primer minut de la represa, Matheus ha caigut dins l’àrea i l’àrbitre ha xiulat penal. Rei Manaj, des dels 11 metres, ha marcat per posar l’empat a 1 en el marcador. 10 minuts més tard, Àlex Collado ha estat a prop de capgirar el resultat. El xut, però, després de tocar en un defensa murcià ha sortit ben a prop del pal.

Però el pitxiti de l’equip, Rei Manaj, ha decidit ser el protagonista del matx. L’albanès, al minut 64, ha agafat una pilota al seu camp i, per velocitat, s’ha plantat a la fronta i, amb un xut col·locat, ha marcat l’1 a 2. Vuit minuts més tard, Manaj ha estat a punt de fer el tercer amb un xut ajustat al pal.

L’UCAM força la pròrroga i apareix Peña

El Barça B ha perdonat oportunitats i l’UCAM no ho ha desaprofitat. Només quedaven vuit minuts per acabar el partit quan l’exblaugrana Xemi Fernández, a la sortida d’un córner ha fet, de cap, l’empat a 2. El Barça B ha buscat el gol de la victòria per evitar la pròrroga. Rei Manaj ha estat a punt d’aconseguir-ho, però el xut l’ha rebutjat Biel Ribas, al minut 88.

L’inici de la pròrroga ha estat marcat per les intervencions d’Iñaki Peña. En només un minut l’alacantí ha fet dues aturades de mèrit per mantenir l’empat a 2. A la segona part de la pròrroga, poques ocasions. Això sí, la més clara l’ha tinguda Rei Manaj, amb un cop de cap que la defensa ha tret des de la mateixa línia de gol.

Els penals decideixen el guanyador

L’eliminatòria s’ha acabat decidint als penals. I ho ha fet amb la mateixa igualtat que la resta del partit. Konrad, Peke i Rei Manaj han fallat els xuts, però Iñaki Peña ha aturat tres llençaments. La tanda ha arribat a la mort sobtada. Errada d’Oriol Busquets i aturada d’Iñaki Peña. I ha arribat el moment clau. El penal de Ramos Mingo l’ha aturat Biel Ribas, mentre que Josete Malagón ha fet el gol i ha classificat els murcians per a la final. Després de 18 llançaments, el Barça ha acabat perdent i jugarà la temporada vinent a la Primera RFEF.