El darrer fitxatge del CE Europa està encenent les xarxes socials. Josemi Pedrosa, extrem provinent del Platges de Calvià, ha tancat el seu compte de Twitter després de la polèmica per una piulada que molts aficionats escapulats han considerat inadmissible.

El tuit, que ja s’ha eliminat, es va fer el 27 d’octubre del 2017, just el dia que es va proclamar al Parlament la república. Va escriure: “Com s’estan rient tots els independentistes d’Espanya. I alguns els defensàveu en lloc de la policia fa dues setmanes. Patètic”.

En l’historial de piulades del compte del jugador, a banda d’aquest tuit, també s’hi podia trobar retuits del partit d’extrema dreta VOX.

Els Eskapulats demanen una rectificació del jugador

La polèmica s’ha fet viral i alguns aficionats del club estan demanant que s’apliquin mesures contundents. Consideren insuficient el fet que el jugador hagi suprimit el seu compte a Twitter. Demanen una rectificació per part del jugador.

El jugador ha demanat disculpes en un comunicat oficial

Josemi Pedrosa ha respost les crítiques a través d’un comunicat oficial fet públic pel club aquest dimecres al matí. En el text demana disculpes pel contingut de la piulada i argumenta: “Sovint la informació que rebem fora de Catalunya no és la que es correspon amb la realitat” i explica que “la diversitat d’opinions és un valor també democràtic però en cap moment no he volgut defensar amb els meus tuits cap violència ni intransigència perquè jo no sóc d’aquesta fusta”.

El jugador diu, també, que només fitxar per al club ha pogut constatar el compromís de l’Europa amb “els valors democràtics que inspiren algunes reivindicacions socials i diferents per a Catalunya”. De fet, l’Europa ha donat suport, en diferents ocasions, al procés independentista. L’1 d’octubre va fer un comunicat per “condemnar l’atac violent i repressiu contra la democràcia“, es va acollir a la vaga general del 3 d’octubre del 2017 i fins i tot va mostrar el seu suport als presos vestint de groc en el derbi contra l’Espanyol B, disputat el 25 de març al Nou Sardenya.