RCDE Stadium

El RCD Espanyol no podrà ampliar l’aforament de l’RCDE Stadium per al pròxim partit contra l‘Atlètic de Madrid de diumenge, 12 de setembre. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la petició del club blanc-i-blau, que volia superar el 40 % de l’aforament permès per la Generalitat de Catalunya.

La resolució del TSJC

“Adjuntem, un cop notificada, resolució de la secció 3ª  de la sala contenciosa administrativa del TSJCat que acorda desestimar l’adopció de les mesures cautelars sol·licitades per la part demandant, en aquest cas el “Reial Club Esportiu Espanyol de Barcelona” contra la resolució del Departament de Salut de la Generalitat en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19.”

Catalunya només permet capacitat del 40 %

L’allau de demandes d’entrades per al partit contra l’equip matalasser va motivar el club a presentar aquest recurs, en què s’emparava el mateix que el Ministeri de Sanitat recomana a les comunitats autònomes: un aforament d’un màxim del 60 % d’espectadors. Els governs autonòmics, però, tenen el dret a decidir reduir aquests percentatges si ho creuen convenient a causa de l’evolució de la pandèmia. Aquest ha estat el cas del govern català, que en la darrera actualització de les mesures de contenció per a la covid-19, va decidir ampliar l’aforament en només un 10 % i, d’aquesta manera, només es permet un 40 % en competicions esportives a l’aire lliure amb aforament superior a les 10.000 persones. Una xifra que queda curta per al RCD Espanyol.