Els patins ben plantats a la platja des del dia anterior, senyal que tot està llest per començar una nova travessa. Durant tot el cap de setmana, una cinquantena d’embarcacions de patí a vela participen en el Trofeu de la Mercè en el marc de la festa major de la ciutat.

84 edicions, la regata més antiga de l’estat espanyol

El Club Natació Barcelona acull la regata més longeva d’Espanya amb 84 edicions. El patí a vela és un dels esports nascuts a casa nostra que any rere any té més adeptes, sobretot entre els esportistes més joves. Un únic tripulant és el que dirigeix el patí, una embarcació tipus catamarà que llisca sobre el mar sense motor ni timó de cap mena. La preparació prèvia és essencial per tenir èxit després a la carrera. Una matinal de vela amb les millors condicions, per així poder gaudir de les vistes des del litoral barceloní.

El patí a vela, al marge del coronavirus

Els participants, frisosos per anar a l’aigua, reconeixen que els temps del coronavirus han respectat el seu esport. El fet de disputar-se a l’aire lliure i a mar obert ha permès que s’hagi mantingut la pràctica d’aquest esport sense més dificultats en els temps de la covid-19. Les regates s’han seguit disputant sempre amb les mesures de seguretat adequades i amb els regatistes guardant les distàncies fora de l’aigua.