Quarta edició del Trofeu Internacional de Natació Inclusiva

Nedadors i nedadores d’arreu s’han aplegat a les instal·lacions del CN Barcelona, la seu en la qual es disputa el 4t Trofeu Internacional de Natació Adaptada i Gran Premi de la Diputació de Barcelona.  Es tracta d’una competició inclusiva organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) que es va consolidant a la Ciutat Comtal amb l’èxit de les primeres edicions.

Durant tot el cap de setmana se celebraran les eliminatòries, que tindran lloc dissabte i diumenge al matí i les finals, que ocuparan la franja de tarda. És una de les cites més importants de la temporada ja que es troben nedadors amb discapacitat i sense, tots plegats al mateix recinte. És un repte afegit per aquells esportistes que fa anys que es dediquen a la seva passió, la natació, i que en aquest cas poden fer visible la seva activitat a tot el públic. Tot i que molts tenen alguna privació, ja sigui visual, motora o bé cerebral, la natació no és cap impediment per poder gaudir d’allò que més els agrada.

Grans professionals vinguts de països com Escòcia o el Marroc

Més de 350 esportistes participen en l’esdeveniment i molts d’ells són nedadors paralímpics que volen competir al màxim nivell amb les grans figures nacionals. Entre els més destacats, l’escocesa Tony Shaw, que amb només 15 anys és la gran promesa de la natació adaptada del seu país. L’esportista s’ha mostrat molt contenta de visitar Barcelona i poder competir amb altres nedadors de casa nostra.

Marian Polo i Óscar Salguero, grans figures catalanes

Marian Polo, de 18 anys i del CN Badia i Óscar Salguero, de 21 anys i del CN Sabadell, són dues de les grans promeses de la natació adaptada catalana. Hem pogut conversar amb ells i ens han explicat perquè els agrada la natació i quins reptes es plantegen aquesta temporada.