Trofeu Internacional Ciutat Barcelona Ciclisme
@ciclismecat / Natascha Chekannikova

El Velòdrom d’Horta ha tornat a acollir una nova edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Ciclisme – VI Memorial Miquel Poblet. Després d’un any d’absència, la prova ha estat un èxit de participació i ha vist com Juan Peralta i Tania Calvo n’han estat els triomfadors.

Èxit de ciclistes, però no de públic

El Ciutat de Barcelona ha acollit el millor ciclisme en pista, ja que és l’única prova de categoria internacional UCI (Unió Internacional de Ciclisme) que té aquesta modalitat olímpica en tot l’estat espanyol. Malgrat els esportistes que hi han participat, la presència de públic ha estat mínima. El president de la Federació Catalana, Joaquim Vilaplana, considera que “malgrat que hem fet un trofeu més que digne amb una participació de luxe en algunes proves, no hem aconseguit atreure el públic. Sabem que és un esport minoritari i que el Velòdrom no és un lloc de pas.”

Ciutat de Barcelona de Ciclisme a Horta
@ciclismecat / Natascha Chekannikova

Vilaplana també ha volgut remarcar el fet que “ens mereixem un espai condicionat i amb un sostre que ens permeti no estar amb l’ai al cor de pensar si ha de ploure o hi ha més humitat del compte. Barcelona no s’ho pot permetre i fa falta que les institucions donin el primer pas”.

El llistat dels campions

Pel que fa a la part esportiva, el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de ciclisme ha tingut dos noms propis: el del navarrès Juan Peralta i la basca Tania Calvo, guanyadors de les proves de velocitat, mentre que les curses de fons han estat per alguns dels ciclistes de la selecció d’Irlanda. En categoria femenina, cal destacar també la segona posició aconseguida per la catalana Helena Casas, a la prova dels 200 metres llançats.

  • Velocitat: Juan Peralta i Tania Calvo
  • Keirin: Juan Peralta i Tania Calvo
  • Òmnium: Lydia Boylan i Mark Downey
  • Madison: Michele Scratezzini/Francesco Lamon i Katherina Kohoutkova/Lucie Hochmann (Dukla Praga)