El triatló és un esport que cada vegada té més adeptes, però que costa de fomentar des de la base. El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) dins del programa L’esport fa escola a la ciutat, en fomenta la pràctica. El triatló escolar que aquest 2019 ha arribat a la 32a edició,  s’ha fet a la Mar Bella i ha estat tot un èxit amb la participació de prop de 3.000 adolescents de segon i de quart d’ESO.

Triatló escolar Barcelona 2019

Triatló escolar adaptat

El triatló és una disciplina que combina, per aquest ordre, la natació, el ciclisme i la cursa a peu. Les distàncies depenen del tipus de competició i els participants del triatló escolar n’han fet un adaptat a tots els nois i noies. En concret, els que hi han pres part han hagut de fer 50 metres nedant a la platja, dos quilòmetres en bicicleta i un corrent. El temps transcorregut en les transicions entre un esport i l’altre també es comptabilitza.

Triatló escolar Barcelona 2019

Objectiu del triatló escolar

La participació en aquesta competició pretén oferir suport al currículum d’educació física a les escoles d’infantil, primària, secundària i educació especial. En aquest cas la prova està pensada per a alumnes de secundària per millorar la formació dels joves de la ciutat de Barcelona.