Després de 959 dies al càrrec, Ernesto Valverde ha deixat de ser l’entrenador del FC Barcelona. El tècnic, que va arribar a la banqueta el 29 de maig del 2017, marxa amb una bagatge de dues Lligues, una Copa del Rei i una Supercopa d’Espanya.

Valverde per Luis Enrique

Valverde va arribar al Barça procedent de l’Athletic Club per substituir Luis Enrique Martínez a la banqueta del Barça. Txingurri va agafar un equip que només havia aconseguit la Copa del Rei en l’última temporada.

El dia de la seva presentació, el nou tècnic del Barça confiava a “crear un ambient dins l’equip que emocioni els seguidors blaugrana i, sobretot, aconseguir resultats ja que per això som aquí”.

El palmarès que deixa Valverde

En els gairebé tres anys que Ernesto Valverde ha estat el màxim responsable del primer equip blaugrana, l’equip ha aconseguit dues Lligues (les aconseguides les temporades 2017-2018 i la 2018-2019), una Copa del Rei (guanyada al Sevilla l’any 2018) i una Supercopa d’Espanya (guanyada també davant el conjunt andalús, l’any 2019). El problema, però, ha estat a la Champions. A la màxima competició europea, Valverde no ha aconseguit classificar l’equip per a cap final després de patir doloroses derrotes com davant la Roma, la temporada 2017-2018, o l’eliminació davant el Liverpool del curs passat. Dues eliminacions que van fer molt de mal als aficionats blaugrana ja que l’equip arribava al partit de tornada amb uns marcadors molt favorables.