espanyol
Imatge d'arxiu d'aficionats de l'Espanyol

Carolina Darias, ministra de Sanitat, ha anunciat que la temporada vinent “es tornarà a l’afluència normal de públic” als estadis de la Lliga i als pavellons de l’ACB. Ho ha explicat després del Consell de Ministres extraordinari que s’ha fet aquest dijous.

El reial decret que elimina les restriccions estableix que aquests grans espais esportius puguin acollir el mateix nombre d’espectadors en l’inici de la temporada 2021-2022. Per tant, quan comencin les lligues, la limitació de públic ja no estarà en vigor.

Tornem a la normalitat pel que fa a l’afluència de públic per a l’inici de la lliga de futbol i de l’ACB“, ha celebrat la ministra Darias, qui creu que aquesta mesura serà “molt ben acceptada per tot l’esport i pel país”.

La Generalitat decidirà l’aforament

Darias no ha concretat quin serà l’aforament de públic per la temporada vinent perquè això ho decidiran les comunitats autònomes, que són les que tenen les competències. En tot cas, és una notícia que rebrà molt bé el Barça i l’Espanyol, ja que el seu nivell de negoci augmentarà amb la tornada del públic als estadis. Es calcula que el fet que no hi poguessin assistir aficionats ha provocat que els clubs reduïssin els ingressos un 30 %.

Sobre l’ús de la mascareta, els assistents a esdeveniments multitudinaris a l’exterior, com els partits de futbol en grans estadis, se la podran treure sempre i quan mantinguin la distància de seguretat. En canvi, seguirà sent preceptiva si estan drets o no es respecta el metre i mig de distància. En partits de bàsquet, en ser espais tancats, serà obligatòria en tot moment.