El desert ja fa anys que s’ha convertit en un escenari esportiu de primer nivell, amb moltes proves que s’hi celebren al llarg de l’any. Amb el Roger Castillo, de la revista ‘Fosbury’, repassem les dues més emblemàtiques, la Marathon des Sables i la Titan Desert.

Marathon des Sables, una cursa d’ultradistància solidària

La Marathon des Sables se celebra en l’edició el 2021 entre l’1 i l’11 d’octubre. Són 250 km en set dies. Es considera una cursa d’ultradistància. Patrick Bauer és el director de cursa i la va inventar el 1984. Actualment, hi participen 750 corredors, i un 10 % la fa caminant.

Titan Desert, en bicicleta per les dunes

La Titan Desert 2021 se celebra entre el 10 i el 15 d’octubre, consta de sis etapes i 639 quilòmetres. Té un desnivell positiu de 7.500 metres. Es va començar a fer el 2006 i és una de les proves més dures del món. Aquesta prova d’orientació i resistència ens deixa sempre unes imatges espectaculars per les dunes i les muntanyes del desert.

A més d’aquestes dues curses, també parlem d’Inma Zanoguera, una exjugadora de bàsquet mallorquina que descobreix els seus orígens al Sàhara i decideix participar en la marató d’aquest desert.

També t’expliquem en què consisteix el Sandboard en l’edició de l’Atles de l’Esport Mundial.