Després de sis dies de competició, la Titan Desert ha posat punt final a l’edició del 2019. I ho ha fet amb dos catalans com a guanyadors: l’ampostí Josep Betalú i la vigatana Anna Ramírez. L’última etapa disputada entre El Jorf i Maadid se la va adjudicar el tàndem format per Ignasi Avila i Joan Font.

Sis dies de competició i diversos campions

La Titan Desert, que alguns comparen amb el Ral·li Dakar, però de ciclisme de muntanya, es disputa al desert del Sàhara. Molts dels participants l’afronten amb reptes personals. És el cas de l’Alex Roca, que amb una paràlisi cerebral i un 76 % de discapacitat ha aconseguit acabar la prova després de no poder fer-ho, l’any passat.

Els guanyadors absoluts de la prova han estat el ciclista d’Amposta, Josep Betalú, campió de les tres edicions anteriors i la vigatana Anan Ramírez. L’ampostí del Viorcam-KH7-Pasion MX ha fet una marca de 18 hores i 12 minuts. De la seva banda, la seva companya d’equip, l’Anna Ramírez ha necessitat 21 hores, 18 minuts i 31 segons per fer els 640 quilòmetres de la prova.

La Titan Desert 2019, però, també serà recordada per la mort de Fernando Civera. El ciclista aragonès va patir una aturada cardíaca durant la primera etapa de la competició.