Titan Desert és sinònim d’aventura, però també de patiment, perquè superar més de 600 quilòmetres en bicicleta de muntanya pel desert del Marroc no és gens fàcil. Aquest any, Joaquim Rodríguez, “Purito”, i Núria Picas seran dos dels participants il·lustres d’aquesta prova.

La primera Titan del “Purito”

Joaquim “Purito” Rodríguez té moltes ganes de participar en aquesta prova extrema. Fa tres anys que l’exciclista fa bicicleta de muntanya i la Titan és un objectiu de qualsevol que s’inicia en aquesta disciplina. Per aquest motiu creu que “l’objectiu no ha de ser guanyar” sinó intentar “gaudir de l’experiència”. El “Purito” creu que “l’única similitud entre les dues disciplines és que tenen dues rodes” perquè hi ha molts factors que les diferencien. El campió d’Espanya i subcampió del món creu que s’ha d’adaptar a una prova molt difícil que és un repte per sí mateix. Ara bé, l’esperit és el de repetir, sempre que hi hagi la possibilitat.

 

Núria Picas i Purito Rodríguez

Una forma “d’entrenar” per a Núria Picas

La ultracorredora tindrà un test en una prova força diferent a la que és habitual. Per a Núria Picas serà tot un repte però també li servirà per “preparar els objectius atlètics” que té al cap. El fet d’estar acostumada a distàncies llargues és un punt a favor, però la Titan serà molt complicada. Per axiò, “l’objectiu és acabar-la.”

Titan Desert duna

La Titan Desert 2019

La prova ciclista extrema, que es disptarà del 28 d’abril al 3 de maig, arriba aquest 2019 a la 14a edició. Els prop de 600 participants hauran de superar els 640 quilòmetres durant sis etapes  amb gairebé 6.000 metres de desnivell positiu.  La sortida es farà a Merzouga el 28 d’abril i el segon dia els participants hauran de superar la coneguda com etapa la marató. L’arribada per als que l’acabin serà el 3 de maig a la localitat marroquina d’Erfoud, En aquesta edició hi haurà ciclistes de més de 30 països diferents.

El recorregut

En aquest vídeo podeu veure el recorregut de les sis etapes fil per randa i dia a dia per tal de poder conèixer una mica més l’edició del 2019 d’aquesta prova.