betevé

Torna el tir amb arc a Montjuïc

Míriam Monfort i Fernando Aixa, del Club Arc Montjuïc, dos arquers catalans amb molta projecció

Els millors arquers de Catalunya, a Montjuïc

Comença la lliga catalana de tir amb arc en el millor espai a l’aire lliure, el Castell de Montjuïc. Sota l’atenta mirada de turistes curiosos, els tiradors intenten les seves millors marques en períodes de quatre minuts, en què poden col·locar fins a sis fletxes en la diana. En la modalitat de tir amb arc tradicional, han competit les categories d’arc instintiu, el nu i l’arc recte.

Míriam Monfort i Fernando Aixa, dos nous talents del tir amb arc català

Concentració màxima i molta disciplina. La Míriam Monfort sap abstreure’s del món des que es dedica al tir amb arc, ara fa tot just un any i mig. L’entorn és un element important i el fossat de Santa Eulàlia de Montjuïc és un dels espais de la ciutat on la Míriam pot respirar i enfocar bé la fletxa amb l’objectiu de la diana.

Aquesta infermera de professió i mare de família té fusta d’arquera i ja ha tret el cap entre els millors en la seva modalitat, l’arc instintiu. En els cinc primers mesos de pràctica ja va batre dos rècords d’Espanya sènior, una dada sorprenent per a una novella, ja que eren marques establertes des de feia cinc anys per experts tiradors. Des de llavors, no ha parat de sumar èxits a la seva curta carrera en el tir amb arc.

El Fernando Aixa també és un dels esportistes del Club Arc Montjuïc amb més projecció. Ell era mestre de kiedo, una modalitat d’arc de tir japonès, però des de fa uns vuit mesos va voler provar fortuna amb l’arc europeu, i ara s’hi ha enganxat.

Els dos arquers s’han trobat a la 1a Tirada Llarga de la Lliga Catalana a l’Aire Lliure, la primera de les quatre cites del circuit català que ha aplegat més de 130 especialistes de tir amb arc al castell de Montjuïc. Una competició dividida en dues jornades, la primera amb protagonisme dels arcs tradicionals i la segona destinada als arcs més tècnics, que són els de modalitat olímpica.

Al capdavant de l’equip de jutges, la Carme Atienza, que vetlla perquè tota la competició es desenvolupi de la millor manera.

En la jornada de sèniors del matí s’han batut cinc rècords de Catalunya i se n’han igualat tres més. Després serà el torn dels arquers més joves, que prendran el relleu als més veterans.