The Family Run 2019 arribada

The Family Run 2019 és la cursa familiar per excel·lència de Barcelona. Es tracta d’una festa més que una competició, en què la família és la gran protagonista. L’objectiu és mirar d’oferir als infants uns hàbits saludables, com són els relacionats amb l’esport, en un format divertit, inclusiu i solidari. La cursa l’organitza Kaptiva Sports amb la col·laboració de la Gasol Foundation. Aquesta és la sisena edició d’una prova que va prendre el relleu de la duatló de pares i fills i que va tenir la primera edició l’any 2014.

The Family Run 2019 cotxet

The Family Run 2019: les dades

  • Quan es fa? El diumenge 19 de maig, a partir de les 9.30 h
  • On és la sortida? A l’Arc de Triomf
  • Qui pot participar? Qualsevol membre adult de la família amb un infant d’entre zero i 14 anys
  • On es fan les inscripcions? Al lloc web de la cursa The Family Run
  • Com es corre? Els infants surten sols (excepte de tres a cinc anys, que van acompanyats) i els familiars els esperen per acabar junts la prova. A l’arribada tots dos reben una medalla.

Els recorreguts

The Family Run 2019 està adreçada a edats molt diferents. Per aquest motiu, l’organització proposa cinc recorreguts diferents tot depenent la franja d’edat. De tres a cinc anys (400 metres), de sis a nou (1.200 metres), de 10 a 14 (1.400 metres), sobre rodes (2.100 metres) i la cursa d’adults (5.000 metres).

Un projecte solidari

Tots els beneficis obtinguts del projecte aniran destinats a famílies en situació de vulnerabilitat perquè puguin unir-se a programes de promoció d’hàbits saludables de la Gasol Foundation. Nombrosos estudis, com el presentat per l’European Journal of Public Health el 2016, assenyalen que les famílies amb menys recursos són entre dues i tres vegades més propenses a patir obesitat. És per això que, a més d’oferir la inscripció a l’esdeveniment amb preus populars, The Family Run vol donar suport al desenvolupament d’estratègies de prevenció de l’obesitat a través de la promoció d’hàbits saludables entre famílies amb major risc d’exclusió social.

Vídeo promocional de la prova