Terrassa i Europa arribaven amb moltes urgències a aquesta jornada i, finalment, qui se l’ha endut ha estat l’equip local, que ha posat les ocasions i els gols. Els escapulats continuen en caiguda lliure i sumen vuit partits sense conèixer la victòria. Amb Gerard Albadalejo a la banqueta dels de Gràcia, l’equip ha sumat un empat i tres derrotes.

El Terrassa sentencia a la primera part

De fet, el partit ha estat un monòleg egarenc, amb ocasions molt clares en els primers 25 minuts: Akito, des de l’interior de l’àrea (minut 10), Martí Soler, amb un xut potent que ha blocat Sergio (minut 14), o Lucas Viñas, de taló, que ha fet intervenir Sergio (minut 16).

Els escapulats han tingut molts problemes per crear perill. Tant que, fins i tot, s’han complicat la vida innecessàriament. Reina ha perdut una pilota en camp contrari en el servei d’una falta. Molt atent, Aythama ha cavalcat fins la frontal de l’àrea escapulada i hi ha intervingut Sergio, que ha enviat a córner. Era el minut 28 i el gol local era qüestió de minuts. Concretament de vuit. Els que ha trigat el mateix Aythama per obrir la llauna en el minut 35. Akito, molt actiu, ha recuperat una pilota amb què ha acabat trencat la defensa gracienca perquè, ara sí, Aythama veiés porteria.

Amb l’1 a 0, el Terrassa s’ha tret la son de les orelles i, ràpidament, ha fet el segon. D’un servei de cantonada, Marimon ha rematat de cap per superar Sergio (2-0) en el minut 38. I quatre minuts després, ha arribat la sentència, amb una centrada des de la dreta que Josu Rodríguez ha rematat de cap per fer el 3 a 0.

L’Europa, que no ha sortit del darrere en quasi tot el primer temps, només ha gaudit de dues ocasions, clares, això sí: al minut 17, Castell obligat a intervenir el porter egarenc, i Albert Martí, al minut 34, que ha xutat alt.

Segon temps de tràmit

El segon temps ha tingut menys intensitat, tot i que just en la represa, Akito ha estavellat una pilota a la base del pal esquerre. El jugador japonès, però, ha estat molt actiu i ha dut de corcoll Sergio -el millor jugador de l’Europa- obligant-lo a intervenir en el minut 55 quan mig municipal de Ca n’Anglada cantava gol després d’una bona associació amb Sergi Serrano.

Al minut 60 el tècnic del Terrassa ha mogut la banqueta, i el canvi ha donat fruits. Joel Priego, que acabava d’entrar al terreny de joc, ha fet el 4 a 0 seguint una jugada quan els locals no havien donat per perduda una pilota a la línia de fons. Era el minut 65.

Tot i que el Terrassa encara ha gaudit d’ocasions, sent-ne protagonista el nipó; el 4 a 0 ha fet que l’Europa hagi començat a generar ocasions, ja sense pressió. El més actiu ha estat Vargas, que n’ha tingut dues als minuts 76 i 84, sense fortuna. Qui l’ha acabat tenint ha estat, en el tempos de descompte, Albert Martí, que ha fet el gol de l’honor amb el definitiu 4 a 1.

La derrota, que confirma una ratxa nefasta de vuit jornades consecutives sense guanyar, fa que els escapulats només hagin sumat 1 punt de 24 possibles i els enfonsa al penúltim lloc de la classificació, amb la salvació a 10 punts.

Gerard Albaladejo entona el “mea culpa”

La derrota ha deixat molt tocat el tècnic escapulat, Gerard Albadalejo, que ha reconegut que “no hem estat a l’altura ni del club ni de l’escut” i ha admès que “quan es perd amb un marcador així, la culpa és de l’entrenador”.

Tot i que Albaladejo no ha volgut fer números per parlar de salvació, ha insistit que “per salvar-nos hem de guanyar ja” i ha posat la vista en el proper partit contra la Peña Deportiva. Del partit d’aquest diumenge, ha destacat el debut de Pol amb el primer equip i també el gol “perquè ens costa molt de fer-ne”, tot i que ha reconegut que “les coses bones han estat molt minses”.